Home » Hírek » Erdély » Kolozs megyei Néppárt: célunk volt minél több emberhez eljutni

Kolozs megyei Néppárt: célunk volt minél több emberhez eljutni

2014. 10. 30.
Megosztás:

Kolozs megye több mint 70 települését járták be az Erdélyi Magyar Néppárt önkéntesei, hogy népszerűsítsék a Szilágyi Zsolt államelnökjelölt által képviselt föderalizációs programot. A kampányhajrában a pécsi Fidesz és Fidelitasz önkéntesei is segédkeztek a Néppárt mozgósító tevékenységében.

Kolozs megyei Néppárt: célunk volt minél több emberhez eljutni

Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei elnöke elmondta: az egy hónapos kampány során arra törekedtek, hogy minél több választópolgárhoz eljuttassák a Néppárt üzenetét. „Meggyőződésünk, hogy a Szilágyi Zsolt által képviselt autonómia, föderalizáció és decentralizáció megoldás lehet az erdélyi magyarság problémáira. A kampány során elsődleges feladatunknak tekintettük, hogy minél több településre eljussunk és párbeszédet kezdeményezzünk a helyiekkel. Hisszük, hogy csak így – közös dolgainkat megvitatva – érhetjük el céljainkat” – jelentette ki Soós. A Néppárt Kolozs megyei elnöke kitért a kampány során szerzett tapasztalatokra is: „Örömmel nyugtáztuk, hogy mindenhol érdeklődve fogadták önkénteseinket. A magyar szavazók láthatóan örülnek, hogy a Néppárt megteremtette a választás lehetőségét és önálló államelnökjelöltet indított. A kampány során igyekeztünk hangsúlyozni: Szilágyi Zsolt személyében immár van jó választás.”

Október 30-án a pécsi Fidesz és Fidelitasz önkéntesei is bekapcsolódtak a Kolozs megyei Néppárt mozgósító munkájába. Az anyaországi vendégek azután látogattak el a kincses városba, hogy a Néppárt és a Minta helyi tagjai – a magyarországi önkormányzati választásokat megelőző kampányban – Pécsett segítették a Fidesz munkáját. „Testvérvárosi kapcsolatunkat is erősítjük azáltal, hogy a kolozsváriak Pécsett, a pécsiek pedig Kolozsváron segítik egymást. Ez idő alatt ismeretségek és barátságok szövődnek, ráadásul nem példa nélküli, hogy azonos értékeket valló politikai pártok önkéntesei – a törvény adta lehetőségekhez mérten – segítik egymást” – nyilatkozta Soós Sándor.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria