Home » Hírek » Országos » Követendő példa a Nyugat Szövetsége!

Követendő példa a Nyugat Szövetsége!

2018. 12. 11.
Megosztás:

Amint az ismeretes, a Nyugat Szövetsége (Alianța Vestului) néven szövetséget hozott létre szombaton Románia négy nyugati nagyvárosa: Arad, Kolozsvár, Nagyvárad és Temesvár. A cél, hogy közösen segítsék elő a térség fejlődését, és együtt pályázzanak európai uniós alapokhoz.

Az Erdélyi Magyar Néppárt nevében üdvözöljük a négy város elöljáróinak döntését, és támogatásunkról biztosítjuk mindazokat, akiknek célja az ország – magyarok által is lakott – nyugati régiójának fejlesztése.

A Néppárt megalakulásától kezdve céljának tekinti a túlközpontosított, Bukarest-centrikus államberendezkedés megváltoztatását, melynek egyik fontos eszköze lehet a most létrejött szövetség.

Meggyőződésünk, hogy a Nyugat Szövetsége jó példaként szolgálhat a székelyföldi önkormányzatok számára is, akik hasonló módon együttműködve, közösen munkálkodhatnának a bukaresti vezetés által folyamatosan diszkriminált régió fejlesztéséért. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Nyugat Szövetségének megalakulásával nem szabad háttérbe kerülniük a határmenti együttműködéseknek, így például a Nagyvárad-Debrecen illetve a Bihar-Hajdú Bihar tengelyen elindított fejlesztéseknek sem.

Szilágyi Zsolt,

az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke    

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria