Home » Hírek » Románia » Közel ezer személyt bocsátnak el a közszolgálati televíziótól

Közel ezer személyt bocsátnak el a közszolgálati televíziótól

Az átszervezések során 980 személyt bocsátanak el a közszolgálati televíziótól – döntött kedden az intézmény igazgatótanácsa. A döntés szerint a vállalatnak mindössze 2340 alkalmazottja marad a gazdasági okokkal magyarázott átszervezést követően.

Az alkalmazottak számának csökkenése mellett megszüntetik a TVR Info nevű hírcsatornát és a TVR Cultural nevű, kulturális műsorokat sugárzó adót.

Claudiu Săftoiu az RTV elnök-vezérigazgatója közlése szerint az intézmény átszervezési programját a Pénzügyminisztérium elé terjesztik annak érdekében, hogy a kormány következő ülésén átütemezzék az RTV adósságait.

Az intézmény évek óta veszteségesen működik, és 145 millió euró adósságot halmozott fel. A televízió élére Claudiu Săftoiut, a külföldi hírszerzés egykori vezetőjét júliusban nevezték ki elnök-vezérigazgatónak. Őt egy válságstáb vezetésével bízták meg, ennek volt a feladata kidolgozni az intézmény átszervezési tervét.

A köztelevízió havi bevétele 6,57 millió euró, míg a havi kiadásai elérik a 10,31 millió eurót. Az átszervezési program értelmében a következőkben a felére csökkentik a kiadásokat, így a mérleg pozitív oldalán megjelenő 1,47 millió eurót az adósságok törlesztésére és beruházásokra fordítják majd. A köztévé a tervek szerint hét év alatt törlesztheti adósságait, ha nem halmoz fel újabbakat.

[Forrás: Krónika]


Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria