Home » Hírek » Székelyföld » Közlemény a marosvásárhelyi előválasztás tárgyában

Közlemény a marosvásárhelyi előválasztás tárgyában

2015. 4. 14.
Megosztás:

Szabályos, kiegyensúlyozott és becsületes versenyben mérettessenek meg a jelöltek a marosvásárhelyi előválasztáson 

Közlemény a marosvásárhelyi előválasztás tárgyában 

Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetősége – ahogy azt korábbi nyilatkozataiban is kifejtette – üdvözli a marosvásárhelyi előválasztás kapcsán kialakult összefogást.

Meggyőződésünk, hogy Székelyföld fővárosának, s az ott élő magyar közösségnek egyformán érdeke, hogy szabályos keretek között, kiegyensúlyozott és becsületes versenyben mérettessenek meg a magyar jelöltek. Marosvásárhelyen reális esélyünk van arra, hogy magyar polgármesterjelölt kerüljön a városvezetés élére. Ennek érdekében minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, és figyelnünk kell arra, hogy a pártpolitikai érdekek ne írják fölül a közös magyar ügyet, s az előválasztás ne a pártok rivalizálásáról, hanem a jelöltek nemes versenyéről szóljon.

Szerencsés helyzetnek tartjuk, hogy Portik Vilmos indulásával immár két magyar jelölt is a szavazók bizalmát kéri, így kétszer nagyobb az esély arra, hogy mozgósító üzenetük az előválasztáson a marosvásárhelyi magyar közösség minél több tagjához eljuthasson. A magyarság széles körű mozgósítása az előválasztás, valamint a 2016-os önkormányzati választás során is elengedhetetlen feltétele a közös győzelemnek. Bízunk benne, hogy ezt a feladatot a két magyar jelölt az előválasztási kampány során a lehető legsikeresebben végzi el, és munkájuk eredményeképpen megszületik a magyar pártok várva várt választási koalíciója, amelynek színeiben Marosvásárhelynek – hosszú idő után újra – magyar polgármestere lesz.

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria