Home » Hírek » Országos » Közlemény az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmányának üléséről

Közlemény az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmányának üléséről

2016. 10. 7.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya 2016. október 7-én Kolozsváron tartott ülésén elemezte és áttekintette a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás erdélyi eredményeit, valamint a decemberben megrendezendő romániai parlamenti választásokkal kapcsolatos teendőket.

A december 11-i országos parlamenti választásokon az Erdélyi Magyar Néppárt nem állít jelöltlistákat.

A megyei szervezetek, az Országos Elnökség egyetértésével, támogathatnak értékeinket és céljainkat, az önrendelkezés nemzeti értékrendjét képviselő jelölteket.

Az Országos Választmány tagjai és vezetői köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik éltek szavazati jogukkal, s akik részt vettek az október 2-i kvótanépszavazást megelőző mozgósításban, valamint a levélszavazatok begyűjtésében. Örömüket fejezték ki arra vonatkozóan, hogy az EMNT és a Néppárt közös irodahálózatának és a Néppárt önkénteseinek köszönhetően az erdélyi magyar állampolgárok is véleményt nyilváníthattak e kiemelt jelentőségű nemzeti ügyben. Mint ismeretes, a szervezett módon gyűjtött erdélyi levélszavazatok döntő többségét az EMNT és a Néppárt hálózata juttatta el a külképviseletekhez.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria