Home » Hírek » Erdély » Közlemény

Közlemény

2014. 1. 10.
Megosztás:


Az Erdélyi Magyar Néppárt üdvözli az RMDSZ háromszéki szervezetének azon szándékát, hogy a Szövetség is segítséget nyújtson a magyar állampolgársággal rendelkezőknek a magyarországi választási névjegyzékbe való regisztrációban.

A magyar országgyűlési választásokon való részvételünk a nemzetegyesítés egyik fontos gyakorlati eszköze, ezért fontos, hogy a közösségi mozgósításban minden közéleti szereplő tevőlegesen is részt vegyen. Így, ha a háromszéki vezetők bejelentését tett is követi, minden bizonnyal közösen sikerülni fog a lehető legtöbb külhoni magyar állampolgárnak regisztrálnia a Székelyföldön és Erdélyben.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács irodáiban folyamatosan zajlik a segítségnyújtás a regisztráció ügyében és az Erdélyi Magyar Néppárt önkénteseinek segítségével folyamatosan szerveznek kiszállásokat a vidéki településekre is. Ennek eredményeképpen Erdély-szerte több tízezer külhoni magyar állampolgárnak – akiknek több mint a fele a Székelyföldön él – sikerült regisztrálnia a magyarországi választói névjegyzékbe.


Benedek Erika,

az Erdélyi Magyar Néppárt Kovászna megyei szervezetének elnöke, országos alelnök

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria