Home » Hírek » Országos » Közös sikerünk a több mint egymillió aláírás!

Közös sikerünk a több mint egymillió aláírás!

2018. 4. 5.
Megosztás:

A Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezéshez összegyűlt több mint egymillió aláírás az erdélyi magyarság és az Európában élő nemzeti közösségek közös sikere – épp ezért köszönet jár az aláíróknak, akik kézjegyükkel támogatták jogérvényesítő küzdelmünket.

Közös sikerünk a több mint egymillió aláírás!

Ugyanakkor külön köszönet illeti az európai nemzetek és népcsoportok önrendelkezéséért küzdő párt, az Európai Szabad Szövetség (EFA), vezetőit és tagpártjait is, akik kérésünkre támogatták az aláírásgyűjtést, és segítséget nyújtottak abban, hogy az európai őshonos közösségek ügye végre felkerülhessen az EU döntéshozóinak asztalára.

A kárpát-medencei magyar összefogás meghozta eredményét, s bár az Európai Unió vezetőit semmi nem kötelezi jogszabályalkotásra, de a kezdeményezést nem hagyhatják figyelmen kívül további döntéseikben. Az őshonos közösségek ügye megoldást követel Európában!

Az összegyűjtött több mint 300 ezer romániai aláírás is jelzi: kiemelkedő jelentőségű nemzeti ügyekben a koordinált munkamegosztás és a magyar-magyar együttműködés vezethet csak eredményre. Éppen  ezért – közös sikerünkre példaként tekintve – továbbra is szorgalmazzuk a konkrét együttműködést sorsdöntő ügyeinkben. Az önrendelkezésért, az autonómiáért folytatott küzdelem közös magyar cselekvést kíván!

A Minority Safe Pack európai polgári kezdeményezés nem lett volna sikeres Magyarország és a magyar kormány támogatása nélkül. A legnagyobb számú aláírás és a legnagyobb arányú támogatás Magyarországról illetve a Kárpát-medencéből érkezett. Ez egyrészt igazolja, hogy a kárpát-medencei magyarok ügye egy európai ügy, másrészt azt, hogy a magyar érdek alapján megvalósuló összefogás sikeres lehet Európában is. Köszönet és tisztelet érte!

 

 Szilágyi Zsolt,

az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria