Home » Hírek » Országos » Küldöttgyűlés Gyergyószéken

Küldöttgyűlés Gyergyószéken

2020. 1. 13.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt gyergyószéki szervezete 2020. január 9-én Gyergyószentmiklóson területi küldöttgyűlést tartott. Az ülés apropója volt, hogy a Néppárt január 18-án Csíkszeredában Országos Küldöttgyűlést tart, mely a Magyar Polgári Párttal való szorosabb együttműködésről fog dönteni.

Küldöttgyűlés Gyergyószéken

Az ülés megnyitója után Tőkés Lehel gyergyószéki elnök tartott rövid beszámolót, melyben értékelte az elmúlt időszak történéseit, beszélt az idei helyhatósági választásokra való felkészülésről, a jelöltek kiválasztásának folyamatáról, illetve az egyes településeken fennálló együttműködésekről az MPP helyi szervezeteivel.

A területi küldöttgyűlésen a széki küldötteken kívül jelen volt az országos elnökség, valamint a Hargita megyei elnökség több tagja is. Csomortányi István országos elnök felszólalásában részletezte a Néppárt és a Magyar Polgári Párt együttműködését, a fúziós folyamat jelenlegi helyzetét, illetve részletesen bemutatta az elkövetkező lépéseket ezen folyamatokban.

Ezek után a területi küldöttgyűlés megválasztotta küldöttjeit a január 18-i Országos Küldöttgyűlésre, majd egy évkezdő közös vacsorán vettek részt.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria