Home » Hírek » Székelyföld » Lakossági fórum Marosvásárhelyen: nincs szükség a Maros-hídra

Lakossági fórum Marosvásárhelyen: nincs szükség a Maros-hídra

2016. 5. 19.
Megosztás:

Soós Zoltán, független polgármesterjelölt is jelen volt kedden azon a lakossági fórumon, amelyet a Néppárt marosvásárhelyi szervezete hívott össze a Május 1. strandnál. Dr. Pálosi Csaba, a Néppárt marosvásárhelyi jelöltlistájának vezetője két fontosabb problémáról - a Maros-híd sorsa és a Május 1 strand jelenlegi állapota – beszélt. A mintegy negyvenfős fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy az évekkel ezelőtt még elit kategóriásnak számító Május 1 strand jelenlegi állapota katasztrofális.

Lakossági fórum Marosvásárhelyen: nincs szükség a Maros-hídra

A Néppárt szerinta folyamatos tulajdonosváltás a strandnak csak rosszat hozott, ráadásul a jelenlegi tulajdonosnak csak „púp a hátán” az intézmény. Mielőbb felújításra szorul a létesítmény, és a jelenleg is jól működő jégpályamellé lábtenisz pályát, roller blade parkot kellene létesíteni. A kerítés graffiti versenyeknek adhatna otthont, míg egy kis teraszos vendéglő jobban vonzaná a lakosokat – hangzott el. 

A Maros-híd sorsáról egyöntetű volt a jelenlévők véleménye, nincs szükség a hídra, főképp nem oda ahová azt tervezték, úgy gondolták, hogy az ott élő embereket zavarná a híd megléte.

Az Erdélyi Magyar Néppárt a következőkben további lakossági fórumokat hirdet meg, és igyekeznek eljutni minden negyedbe és olyan problémákról beszélgetni, ami az ott lakókat zavarja.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria