Home » Hírek » Országos » László Györgyöt választották a Néppárt Maros megyei elnökének

László Györgyöt választották a Néppárt Maros megyei elnökének

2017. 9. 19.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete 2017. szeptember 18-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A tanácskozáson jelenlévők László Györgyöt választották a megyei szervezet élére. Munkáját – alelnökként – Tőkés András segíti majd, elnökségi tagnak pedig dr. Pálosi Csabát, Portik Dénest, Gagyi Józsefet, Ambrus Pált, Varga Lórándot, Balázs Ákost és Szász Szabolcsot választották.

A küldöttgyűlés elfogadta az újonnan megválasztott elnökség javaslatát a megye területi megszervezését illetően úgy, hogy a történelmileg különböző kistérségek is képviselve legyenek. A tanácskozók áttekintették az elmúlt időszak főbb politikai eseményeit, valamint meghatározták az elkövetkező prioritásokat, különös figyelmet fordítva az anyaországi választásokat megelőző regisztrációra és mozgósításra, melyet a Néppárt fő feladatának tekint. A Maros megyei vezetők kijelentették: elsődleges fontosságúnak tartják a politikai pluralizmus biztosítását, és célul tűzték ki, hogy Maros megye minden településén, ahol magyarok élnek, jelen legyen a Néppárt.

A tanácskozók kijelentették: az elmúlt évtizedek megoldatlan problémái, mint például a nyelvi jogok szabad érvényesülésének hiánya, vagy épp a magyar nyelvű oktatást román részről sújtó diszkriminatív intézkedések is arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség van az erdélyi magyarság érdekeit következetesen képviselő politikai erőre. 

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria