Home » Hírek » Erdély » Leadtuk a támogatói íveket

Leadtuk a támogatói íveket

2014. 9. 23.
Megosztás:

Kedd délután az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselői leadták a Szilágyi Zsolt államelnökjelölt indulásához szükséges támogatói íveket.

Leadták a támogatói íveket

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Szilágyi Zsolt államelnökjelölt és Zakariás Zoltán, Szilágyi Zsolt politikai kampányfőnöke kedd délután leadták a bukaresti Központi Választási Bizottságnál a 217.369 aláírást tartalmazó iratcsomót.

Leadták a támogatói íveket

Miután Veronica Năstasie bizottsági elnök jelenlétében prezentálták az íveket, Szilágyi Zsolt elmondta: a kampány során Erdélyt és az erdélyi magyarokat kívánja képviselni. Az államelnökjelölt hozzátette, tisztában van azzal, hogy a Néppárt az egyetlen olyan regionális párt, mely regionális programmal készül a novemberi választásokra, kampányának kulcsszavai pedig az autonómia, a föderalizmus, a regionalizmus és a szubszidiaritás lesznek. Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a Néppárt a választások második fordulójában nem fog olyan jelöltet támogatni, aki tagadja Székelyföld létét, támadja a székely zászlót, s akinek kormányzása alatt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen magyar nyelvű képzése veszélybe került.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria