Home » Hírek » Országos » Legyünk ott a szombati tüntetéseken!

Legyünk ott a szombati tüntetéseken!

2016. 11. 11.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége arra kéri mindazokat, akik fontosnak tartják iskoláink védelmét, közösségi jogaink tiszteletben tartását, és elegük van a román államhatalom módszeres megfélemlítési akcióiból, hogy vegyenek részt szombaton az Erdély-szerte megszervezésre kerülő tüntetéseken!

Mint ismeretes, Tamási Zsolt Józsefet, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatóját 60 napos bírósági felügyelet alá helyezte a Korrupcióellenes Ügyészség. Az intézkedés következtében több mint 400 magyar diák jövője került veszélybe. Nem ez az első eset, hogy az erdélyi magyar közösség köztiszteletben álló tagjait a hatóságok zaklatják és megpróbálják megfélemlíteni.

A marosvásárhelyi iskola-ügy mihamarabbi megoldásáért a Néppárt Országos Elnöksége – a politikai pártok, a történelmi egyházak, valamint a szakmai szervezetek és a szülők bevonásával – válságkezelő csoport létrehozását javasolta. Ugyanakkor arra kérünk minden erdélyi magyart, hogy lehetőségeik szerint vegyenek részt a szombaton megszervezésre kerülő tüntetéseken. 

Hallassuk hangunkat holnap (november 12-én) 15.00 órától Marosvásárhelyen, a Vársétányon, valamint Kolozsvár és Sepsiszentgyörgy főterein, továbbá 19.00 órától Csíkszeredában, a Márton Áron Gimnáziumnál!

Ne hagyjuk, hogy a sorozatos megfélemlítési akciók életünk részei legyenek!

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria