Home » Hírek » Országos » Magyar állampolgárságért

Magyar állampolgárságért

2018. 2. 16.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt szerdai, baróti sajtótájékoztatóján Zsombori Csaba, az EMNT erdővidéki elnöke a magyar állampolgárság fontosságát részletezte, hangsúlyozva, hogy irodájukba továbbra is várják azokat, akik a magyarországi választásokra regisztrálni szeretnének, de azokat is, akik esetlegesen ezután kívánnák megszerezni a magyar állampolgárságot.

Magyar állampolgárságért
Az iroda hétfőn, szerdán és pénteken 9–13, kedden és csütörtökön 9–17 óra között tart nyitva, ugyanitt Imre Andrea irodavezető a Köldökzsinór program iránt érdeklődőket is fogadja, telefonszáma 0746.033.792.
Mint ismeretes, a 2017. június 30-a után született gyermekek, ha legalább egyik szülőjük magyar állampolgár, 42.500 Ft értékű életkezdési támogatást kaphatnak a magyar államtól, a szülők egyszeri, 64.125 Ft, illetve ikrek esetében a 85.500 forintos támogatásra jogosultak.
A magyarországi választásokkal kapcsolatban Benedek Erika, a Néppárt erdővidéki elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy aki annak idején, a magyar állampolgárság felvételekor a csíkszeredai konzulátusra jelentette be a lakcímét, most címmódosítást eszközölhet, azért, hogy a szavazólapot saját címére kaphassa meg. Ez esetben is az EMNT irodában lehet jelentkezni.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria