Home » Hírek » Országos » Március 15.: rendezvények Erdély-szerte

Március 15.: rendezvények Erdély-szerte

2015. 3. 13.
Megosztás:

Március 15-én az Erdélyi Néppárt helyi és megyei szervezetei Erdély-szerte megemlékezéseket szerveznek, valamint részt vesznek a városi ünnepségeken:

  • Az Erdélyi Magyar Néppárt központi rendezvénye Maksán lesz. Az ünnepi istentiszteletre 10:00 órától a helyi református templomban kerül sor. Ezt követően (10:30-tól) Szilágyi Zsolt, az Néppárt elnöke és Zakariás Zoltán, a párt alelnöke koszorúz a templomkertbeli Millecentenáriumi Kopjafánál, majd 11:00 órától Gábor Áron síremlékénél (Eresztevényben) kerül sor az ünneplő megemlékezésre. Az esemény házigazdája Bács Benke László, polgármester és Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke.
  • Nagyváradon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt közös ünnepsége a váradolaszi református templomban tartandó istentisztelettel kezdődik. 10:00 órától igét hirdet Szászfalvi László csurgói lelkipásztor, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke. 11:30-tól az Ezredévi emléktéren, a Szacsvay-szobornál, beszédet mond Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT elnöke, valamint Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke.
  • Kolozsváron 10:00 órától az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezete a Szent Kamill Szociális Otthon udvarán található Petőfi-szobornál koszorúz. Ezt követően részt vesznek a központi rendezvényen.
  • Bánffyhunyadon 13:00 órától a Kultúrotthonban fellép az Operettissimo együttes, 14:00 órától pedig a Petőfi-kopjafánál kerül sor a koszorúzásra.
  • Kolozson 18:00 órától a római katolikus templomban ünnepi szentmisén vesznek részt a Néppárt képviselői.
  • Hosszúmezőn 17:30-tól a római katolikus cinteremben, a honvéd sírjánál koszorúznak, majd 18:10-től a Kultúrotthonban beszédet mond Várkola Tibor, Hosszúmező alpolgármestere, Szaniszló József, a Máramaros megyei EMNT elnöke és Mátis Jenő, a Néppárt Közép-Erdélyért felelős országos alelnöke.
  • Gyergyószentmiklóson 12:00 órától a városvezetés által szervezett központi rendezvényen vesz részt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt helyi vezetősége, valamint jelen lesz Kolcsár András, a Néppárt alelnöke is.
  • Marosvásárhelyen 14:00 órától a Petőfi-szobornál az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közös szervezésben kerül sor a megemlékezésre, ahol beszédet mond Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke és Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke is.
  • Székelyudvarhelyen 12:00 órától a Vasszékely-szobornál beszédet mond Jakab Attila, a Néppárt székelyudvarhelyi elnöke, Gálfi Árpád, a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi elnöke és Bíró Edith, a Székely Nemzeti Tanács székelyudvarhelyi elnöke. 
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria