Home » Hírek » Erdély » Marosszék szépen teljesített

Marosszék szépen teljesített

2013. 10. 28.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezetei maradéktalanul teljesítették vállalásukat: megközelítőleg négyszázötven személyt juttattak el a Bereck és Kökös közötti Székelyek Nagy Menetelésére.
„A közösből mi nyolc buszt vállaltunk, hogy megtöltünk, végül hála istennek tíz lett belőle, ami nagyjából négyszázötven személyt jelent. A többi EMNT és Néppárt szervezet képviselőivel és szimpatizánsaival, illetve a velünk utazókkal együtt Maksán voltunk, ahol Tőkés László beszédét együtt hallgattuk a Siófokról, Budapestről, Nagyváradról és máshonnan is ide sereglettekkel. Én úgy saccolom, hogy négy-ötezren lehettünk csak Maksán. Felemelő érzés volt, több alkalommal is valósággal könny szökött a szemembe” – vallotta be férfiasan az EMNT Maros megyei elnöke, Cseh Gábor.
A zsúfolásig megtelt autóbuszokon már nem jutott hely az EMNP Maros megyei elnökének, Portik Vilmosnak sem, aki így személygépkocsival utazott, négy barátja társaságában, szintén Maksára. „Felemelő érzés volt, az emberek türelmesek, csendesek és egymásra figyelők voltak, ez különösen meghatott. És külön öröm volt számomra az is, hogy velünk volt az a felvidéki barátom, akivel már több éve ápoljuk a kapcsolatot” – mondta Portik Vilmos.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria