Home » Hírek » Erdély » Marosvásárhely: fogadták a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatot

Marosvásárhely: fogadták a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatot

2018. 5. 18.
Megosztás:

Marosvásárhelyre is berobogott május 17-én a Boldogasszony zarándokvonat mintegy egy órányi  késéssel 18 óra után. Az állomáson összegyűlt tömeg már várta a Csíksomlyóra tartó, székely és magyar zászlókkal díszített, ünnepi szerelvényt, amely a fogadtatás után tovább indult Szászrégen—Maroshévíz—Gyergyószentmiklóson útvonalon Csíkszeredába.

Marosvásárhely: fogadták a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatot

Az érkezést a mezőcsávási fúvószenekar és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium és a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium egyesített kórusának dalai tették hangulatosabbá, valamint a székelyvásárhelyi elöljárók figyelmessége.

Marosvásárhely: fogadták a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatot

Az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Marosszéki Székely Nemzeti Tanács és a Minta Ifjúsági Szervezet helyi vezetősége kaláccsal és frissítővel kedveskedett a zarándokoknak.

Marosvásárhely: fogadták a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatotAz utasok elmondása szerint az út hosszú volt, de az állomásokon őket fogadók vendégszeretete mindig új erőt, lelki feltöltődést adott nekik.  A rövid ünnepség és közös éneklés után Főtisztelendő Oláh Dénes főesperes áldásával indult tovább a zarándokvonat.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria