Home » Hírek » Erdély » Marosvásárhelyi Néppárt: újabb feljelentés a polgármester ellen

Marosvásárhelyi Néppárt: újabb feljelentés a polgármester ellen

2013. 12. 14.
Megosztás:

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál tett feljelentést Marosvásárhely polgármestere ellen az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének elnöke, mivel az elöljáró egy sajtótájékoztatón sértő kijelentéseket tett a roma lakosságra nézve.

Úgy tűnik, Dorin Florea marosvásárhelyi polgármesternek mindenkivel baja van, minden más közösséggel, kivéve a románt. December 4-ei sajtótájékoztatóján a magyar osztályokban tanuló diákokat nevezte fogyatékosoknak (szerinte ugyanis hátrányba kerülnek, mert nem ismerik eléggé az ország nyelvét), december 9-ei sajtótájékoztatóján pedig a roma lakosságra tett sértő kijelentéseket. Mindkét esetben az EMNP marosvásárhelyi szervezete feljelentést tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál.

Florea a romákra vonatkozóan azt mondta: ők Románia igazi gondja, és nem véletlenül mennek a román tisztségviselők „alsónadrágban Cameronhoz” és „térden Hollande-hoz”, azt javasolva, hogy a kormány előbb azokat a településeket segíthesse, amelyeknek vannak megoldásaik a romakérdés orvoslására.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria