Home » Hírek » Erdély » Még nem késő… - Nyílt levél a Temes megyei RMDSZ vezetőségének

Még nem késő… - Nyílt levél a Temes megyei RMDSZ vezetőségének

2016. 4. 25.
Megosztás:

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Elnökségi Tagok!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Temes megyei szervezetének vezetősége óvatos optimizmussal fogadta a Temes megyei RMDSZ a helyhatósági választásokon való együttműködésre vonatkozó megkeresését. Természetesen készen álltunk erre, annak tudatában, hogy közösségünk is ezt akarja, ahogyan 4 évvel ezelőtt is ezt ajánlottuk, de akkor az RMDSZ visszautasította. Akkor is úgy gondoltuk, mint ahogyan most is, hogy a magyar-magyar együttműködés mozgósíthatja leginkább választóinkat és ezáltal elérhető lesz ismét az 5%-os bejutási küszöb mind Temesváron, mind a megyében.

Mivel az RMDSZ országos vezetősége, rosszul értelmezett jogi megfontolásból vagy obskurus politikai számításból elutasította a Néppárt választási koalícióra vonatkozó javaslatát, mi Temes megyében az együttműködésnek azt a formáját javasoltuk, hogy támogatjuk az RMDSZ Temes megyei listáját és Ótelek község kivételével minden az RMDSZ által a megyében indított települési jelöltlistát, beleértve a temesvárit is. Azt reméltük, méltányolni fogják nagyvonalú ajánlatunkat, hiszen cserében egyetlen településen kértük jelöltjeink támogatását.

Óteleken ugyanis a Néppárt talált egy lelkes fiatal polgármester-jelöltet Kozma István személyében, aki csapatával képes sikeresen vezetni a község önkormányzatát. A Temes megyei Néppárt soha nem pártpolitikai alapokon támogatott magyar jelölteket, nálunk mindig a rátermettség, a magyar ügy iránti elkötelezettség és az erkölcsi-emberi szempontok számítanak. Így nem tudtuk elfogadni az óteleki helyzetet, ahol a korrupciós vádakkal jogerősen elítélt volt polgármester pillanatnyilag is a helyi RMDSZ szervezet elnöke.

Tisztelt Elnök úr!

Önök mindeddig visszautasították javaslatunkat és nem voltak hajlandók támogatni a Néppárt színeiben induló polgármester jelöltet, sőt, ellenében saját polgármester jelöltet készülnek állítani, veszélyeztetve ezzel Óteleken a magyar jelölt megválasztásának esélyeit.

Most, az utolsóelőtti pillanatban, ezúton – a nyilvánosság előtt – kérjük a Temes megyei RMDSZ vezetőségét, hogy hozzanak felelősségteljes döntést: vonják vissza polgármester-jelöltűket Óteleken és támogassák a Néppárt jelöltjét. Még nem késő, megtehetik.

Természetesen a Néppárt, ha az egyezség megszületik, támogatni fogja Temes megyében az összes RMDSZ listát és mindent megtesz, hogy újra legyenek magyar képviselők a temesvári és a Temes megyei tanácsban is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Temes megyei szervezetének nevében

Kása Zsolt
elnök

Temesvár, 2016. április 25.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria