Home » Hírek » Országos » Megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Maros megyei Egyeztető Tanácsa és kampánystábja

Megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Maros megyei Egyeztető Tanácsa és kampánystábja

2020. 3. 9.
Megosztás:

Március elején megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség Egyeztető Tanácsa Marosvásárhelyen, mely az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt közös munkáját hivatott koordinálni.

Megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Maros megyei Egyeztető Tanácsa és kampánystábja

A tíztagú testület a megyében történő jelöltállításokért és az új szervezetek megalapításáért felel, tagjai pedig – többek között – a két megyei elnök, azaz Csonta Ferenc (MPP) és Portik Dénes (Néppárt), valamint Brassai Hunor (Néppárt, Minta) és Szűcs Péter (MPP, Erdélyi Magyar Ifjak). A bővített kampánystáb munkáját – az előbbieken kívül – a pártok országos és megyei alelnökei segítik – név szerint: Kátai Attila (MPP), Pálosi Csaba (Néppárt), Vass Imre (MPP), Tőkés András (Néppárt), Bíró József Attila (MPP) és László György (SZNT).

Az EMSZ megyei testülete a közeljövőben a jelöltállítások véglegesítésével foglalkozik majd, valamint annak megszervezésén dolgozik, hogy azon a közel ötven településen, ahol jelen vannak önálló polgármesterjelölttel és listával, a közelgő helyhatósági választások alkalmával is megméretkezhessenek – ezzel is maximalizálva a Maros megyei magyar képviseletet.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria