Home » Hírek » Erdély » Megtört a jég: falugyűlés Zabolán

Megtört a jég: falugyűlés Zabolán

2014. 7. 15.
Megosztás:

Kötetlen beszélgetésre került sor Zabolán a helyi lakosok és az általuk megválasztott Néppártos tanácsosok között. A Zabolai Művelődési Ház előcsarnokában július 11-én megtartott eseményen Szigyártó János Nimród és Sebestyén Levente, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi tanácsosai, komoly hiányosságot pótoltak a megszervezett találkozóval.

A beszélgetés ötletét a falugyűlések hiánya adta, hiszen amint azt a két helyi képviselő is elmondta, állampolgárként a korábbiakban számukra is hiányt jelentett a falu ügyeivel kapcsoaltos tájékoztatás. Mivel a közgyűlések témái és határozatai nem elérhetőek, Zabola lakóinak nincs honnan értesülniük a települést érintő fejleményekről. Szigyártó János Nimród és Sebestyén Levente hiányolták a választókkal való intenzívebb kapcsolattartást és a folyamatos kommunikációt – melyet kötelességüknek éreznek –, így most hiánypótló jelleggel szervezték meg a találkozót. A beszélgetés során szó volt az idei költségvetésről, a jövőbeli tervekről, megvalósításokról és a határozattervezetekről is. A résztvevők külön kitértek a Sebestyén Levente által benyújtott határozattervezetre, melynek eredményéül a zabolai Sportcsarnok ősztől a Kónya Endre nevet viselheti, aki hosszú évtizedeken keresztül meghatározta Zabola sportéletét. Az átnevezésre váró létesítmény avatóját szeptember végére, vagy október közepére tervezik.

A tanácstagok elmondták: ugyan eddig leginkább a sporttevékenységekre fektettek hangsúlyt, de a továbbiakban tervezik a civil szervezetekkel való intenzívebb kapcsolattartást, a pályázati lehetőségekről szóló tájékoztatást, falurendezési programok beindítását, valamint egy kamerarendszer kiépítését is, mely a település közbiztonságának növelését szolgálná.

Szigyártó János Nimród hangot adott azon reményének is, hogy a most megszervezésre került falugyűlés a későbbiekben rendszeressé válik, s így lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság által megválasztott tanácsosok negyed- vagy félévente tájékoztassák az érdeklődőket az elért eredményekről és felmerülő problémákról.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria