Home » Hírek » Országos » Nagyvárad: az 1848-as hősökre emlékeztek

Nagyvárad: az 1848-as hősökre emlékeztek

2018. 3. 15.
Megosztás:

Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke helyezték el koszorúikat a nagyváradi Rulikowski temetőben és a volt Olaszi temetőben. 

Nagyvárad: az 1848-as hősökre emlékeztek

„Március 15. a magyar nép szabadságszeretetéről tesz tanúságot” - kezdte ünnepi beszédét Zatykó Gyula. A néppárti politikus hozzátette: reméli, hogy a magyarság szabadságvágy továbbra sem tűnik el, és megmarad akárcsak az előző századokban, amikor nem egy alkalommal kellett megküzdeni és áldozatokat vállalni a szabadságért. 

Nagyvárad: az 1848-as hősökre emlékeztek

Nagyvárad: az 1848-as hősökre emlékeztek

Nagy József Barna elmondta: „Március 15. egy győztes forradalom, hiszen elődeink, az alig tizenéves és huszonéves fiatalok, életüket nem sajnálva vívták ki a magyar szabadságot, akárcsak 1956 hősei.” Az EMNT alelnöke hozzátette: a magyar ifjúságban még van remény, ezt bizonyítják történelmünk nagy eseményei is. „Köszönjük, hogy a Rogériuszi Egyházköség idén is lehetőséget biztosított számunkra, hogy elhelyezhessük koszorúinkat az EMNT és a Néppárt nevében, méltón megemlékezve hőseinkre” - zárta gondolatait Nagy.

 

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria