Home » Hírek » Országos » Nem állhatunk a korrupciót támogatók mellé!

Nem állhatunk a korrupciót támogatók mellé!

2018. 2. 23.
Megosztás:

Mint ismeretes, Tudorel Toader román igazságügyi miniszter a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének leváltását kérte. Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége a miniszter kezdeményezését a korrupcióellenes harc akadályoztatására vonatkozó törekvésként értelmezi, s mint ilyet, határozottan elutasítja.

Ahogy azt a Néppárt megalakulása óta következetesen valljuk, Románia legnagyobb problémája az az intézményesült korrupció, mely nem csak a választók politikusokba vetett bizalmát ássa alá, hanem súlyosan veszélyezteti az ország stabilitását és nemzetközi megítélését is. Bár kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható volt néhány túlkapás az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály részéről, továbbra is ez a hatóság az egyetlen, mely féken tarthatja a mindenki számára jól ismert bukaresti zsákmánypolitikát.

A Laura Codruța Kövesi menesztésére tett miniszteri kísérlet megítélésünk szerint egyet jelent a korrupció bátorításával, ezért kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni: a magyar közösség képviselőiként nem állhatunk azok mellé, akik a támogatják a korrupciót. Fontos ugyanakkor megjegyezni: Tudorel Toader kezdeményezése újra társadalmi elégedetlenséget szülhet, s könnyen eredményezhet Románia-szerte – a korábbiakhoz hasonló – tömegtüntetéseket.

Bízunk benne, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály zavartalan működését a továbbiakban is biztosítják, s nem válik a számtalan eljárás alatt álló politikust tömörítő kormányzópártok áldozatává.

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria