Home » Hírek » Erdély » Németh Zsolt üzenete - III. Országos Küldöttgyűlés

Németh Zsolt üzenete - III. Országos Küldöttgyűlés

2015. 2. 3.
Megosztás:

Kedves Barátaim!

Mindenkit szeretettel üdvözlök az Erdélyi Magyar Néppárt III. Országos Küldöttgyűlésén, amely egyben tisztújító gyűlés is, és egy szép kor megünneplésének alkalma is - elhagyván a csecsemőkort, szilárd eledelt fogyasztó, önálló, tehát saját lábán járni és önálló mondatokban beszélni tudó korba ér a gyermek is három évesen, sőt, ilyenkor kezdi meg önálló felfedező útjait a konyha és a nappali polcain, fiókjaiban rettenthetetlenül. Először is ehhez az megerősödéshez gratulálok, a pártnak, különösen is az eddigi elnöknek és a szép sikert felmutató köztársasági elnökjelöltnek. Jó nézni ezt a fejlődést, legyetek rá büszkék mindahányan.

Másodszor, szeretném kifejezni, hogy most nagyon szeretnék ott lenni és együtt lenni veletek ezen a kiemelkedő fontosságú eseményen - ami a demokrácia es a sarjadó magyar autonómia ünnepe is -, mert a közösséget, az egységet mégiscsak személyesen éljük át legjobban. Tudjátok, hogy szívesen és gyakran járok Erdélybe, de egy korábban rögzített külföldi utam miatt ezt most, sajnos, nem lehetséges.

Ehhez a mai alkalomhoz, amikor megfelelő vezetőket kell választanotok annak a közösségnek a közepébe, amelynek a tagjai megtisztelnek benneteket a bizalmukkal, nagyon sok bölcsességet kívánok nektek! És emellé, kedves erdélyi Barátaim, sok türelmet is egymás iránt a tolerancia földjén! Bízom a bölcsességetekben, a felelősségtudatotokban, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy kinek számolunk el a ránk bízottakkal - a Gondviselőnek és az erdélyi magyar jövendőnek. Úgy köszönök el, ahogy mi reformátusok az édesapám által Budapesten alapított Erdélyi Gyülekezetben is szoktunk: Békesség Istentől!

Barátsággal
Németh Zsolt

Kelt: Budapest, 2015. január 27.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria