Home » Hírek » Erdély » Németh Zsolttal találkozott a Néppárt küldöttsége

Németh Zsolttal találkozott a Néppárt küldöttsége

2014. 9. 5.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt küldöttségét fogadta Budapesten Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A találkozón a Néppártot Toró T. Tibor elnök, Szilágyi Zsolt alelnök, a párt államfőjelöltje és Csomortányi István Bihar megyei elnök képviselte. Elsősorban kül- és nemzetpolitikai aktualitások képezték a beszélgetés tárgyát.

Németh Zsolt az ukrajnai válság fejleményeiről tájékoztatta a Néppárt képviselőit, különös tekintettel a kárpátaljai magyarok aggasztó helyzetére. Toró T. Tibor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a válság egyetlen békés megoldásának útja az autonómiák közjogi rendszerének biztosítása.

A novemberi államfőválasztás vonatkozásában Németh Zsolt reményét fejezte ki, hogy olyan eredményt hoz, amelynek nyomán újra konstruktív párbeszéd alakulhat ki Bukarest és Budapest között. A külügyi bizottság elnöke ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy jó ütemben gyűlnek a Szilágyi Zsolt jelöléséhez szükséges aláírások, és sikeres szereplést kívánt a Néppárt jelöltjének a megméretkezésen.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria