Home » Hírek » Országos » Nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson

Nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson

2015. 7. 24.
Megosztás:

Kárpát-medencei magyar vezetők részvételével tartottak kerekasztal beszélgetést a 26. Tusványos pénteki napján. A találkozón Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke elmondta: pártja országos szinten önállóan indul a 2016-os önkormányzati választásokon, de helyi szinteken nem zárkóznak el az együttműködéstől.

Nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson

Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Hordósi Dániel, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár vettek részt azon a beszélgetésen, melyen áttekintették az elmúlt időszak nemzetpolitikai eseményeit és értékelték a magyar nemzetpolitika jelenlegi helyzetét. A jelenlévők beszámoltak a saját régiójuk jelenlegi nemzetpolitikai sajátosságairól, valamint olyan aktuális kérdésekre is kitértek, mint az orosz-ukrán konfliktus hatása a kárpátaljai magyarságra nézve.

Szilágyi Zsolt, elemezve az erdélyi politikai helyzetet, külön kitért a 2016-ban esedékes önkormányzati választásokra. A Néppárt elnöke elmondta: elkezdték a felkészülést a jövő évi voksolásra, melytől az reméli, még erősebb magyar érdekképviselet jöhet létre az önkormányzatokban. Szilágyi hangsúlyozta: pártja országos szinten önállóan indul az önkormányzati választáson, ám helyi szinten nyitottak az együttműködésre a minél jobb eredmény elérése érdekében.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria