Home » Hírek » Országos » Néppárt: beadványban kérik a Hír Tv újbóli sugárzását az RCS&RDS-től

Néppárt: beadványban kérik a Hír Tv újbóli sugárzását az RCS&RDS-től

2019. 4. 11.
Megosztás:

Moldován Gellért Lajos, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi elnöke beadványban fordult az RCS&RDS vállalathoz annak érdekében, hogy a szolgáltató tegye újra elérhetővé a magyarországi Hír Tv műsorait, miután már csak utóbbik között érhetők el a megszüntetett ECHO TV műsorai – derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a Néppárt politikusa Török Sándorral, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei elnökével közösen tartott Nagyváradon.

Néppárt: beadványban kérik a Hír Tv újbóli sugárzását az RCS&RDS-től

„Számtalan megkeresést kaptunk a nagyváradi magyar polgárok részéről annak érdekében, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy az RCS&RDS előfizetői ismét láthassák a Hír Tv műsorait, melyek között a megszüntetett ECHO TV legnépszerűbb műsorai is szerepelnek” – mondta Moldován Gellért Lajos. A Néppárt nagyváradi elnöke tájékoztatott: levélben kérte a Hír Tv vezetőségét, hogy legyenek partnerek a helyzet rendezésében, ugyanakkor beadvánnyal fordult az RCS&RDS vezetőihez is, arra kérve őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Hír Tv illetékeseivel, s tegyék újra elérhetővé a csatorna műsorait. Moldován Gellért Lajos hozzátette: amennyiben 30 napon belül nem kapnak választ beadványukra, aláírásgyűjtésbe kezdenek – így jelezve a lakosság határozott igényét a Hír Tv műsoraira.

Török Sándor elmondta: nagyváradi irodájukban és telefonon is sokan keresték meg a Néppárt és az EMNT szervezetét, mely jól mutatja, sokaknak hiányoznak az ECHO TV műsorai. „Más szolgáltatók csomagjaiban szerepel a Hír Tv, s mi is szeretnénk követni azokat a műsorokat, melyekből tájékozódni tudtunk az anyaországi történésekről, valamint a világpolitika fejleményeiről. Bízunk benne, hogy rövid időn belül megoldást találhatunk e kialakult helyzetre” – mondta az EMNT Bihar megyei elnöke.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria