Home » Hírek » Székelyföld » Néppárt: Kolcza István és Bálint József is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést

Néppárt: Kolcza István és Bálint József is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést

2017. 9. 6.
Megosztás:

Szerda délelőtt a sajtó jelenlétében írta alá a FUEN Minority SafePack kezdeményezését Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselője és Bálint József, a Néppárt Kovászna megyei elnöke.

Néppárt: Kolcza István és Bálint József is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést

„A Minority SafePack támogatásáról szóló aláírásgyűjtést nem csupán Sepsiszéken, hanem egész Kovászna megyében folytatjuk. Amint arról a Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetői korábban is tájékoztatták a közvéleményt, a két szervezet önkéntesei és alkalmazottai Erdély-szerte gyűjtik a szignókat” – mondta Kolcza István. A politikus hangsúlyozta: a kezdeményezés sikeréhez pártszimpátiától függetlenül minél több aláírásra van szükség.

Mint ismeretes, a Minority SafePack az Európai Unió részére benyújtott kezdeményezés, melynek célja a nemzeti- és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelme és az EU kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése.

Sepsiszéken és Kovászna megyében a Néppárt helyi szervezeteinél és az EMNT által működtetett Demokrácia-központban lehet aláírni a polgárjogi kezdeményezést, vagy a Néppárt honlapján található linken keresztül. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria