Home » Hírek » Erdély » Néppárt: nincs szükség az Udvarhelyi Média kft.-re

Néppárt: nincs szükség az Udvarhelyi Média kft.-re

2014. 1. 21.
Megosztás:

Rendhagyó közös sajtótájékoztatón jelentette be Zakariás Zoltán, székelyudvarhelyi városi tanács néppárti frakciójának vezetője, valamint az MP-t képviselő Gálfi Árpád frakcióvezető, hogy megtámadják a prefektúrán az Udvarhelyi Média kft. létrejöttéről szóló 2013/132-es as tanácsi határozatot, amelyről az RMDSZ-frakció 2013 decemberében önkényesen döntött.

Néppárt: nincs szükség az Udvarhelyi Média kft.-re

„Nem helyes, hogy egy sajtóorgánum egy döntéshozó, illetve végrehajtó szerv hatáskörében legyen, hiszen így nem tudja megkötés nélkül gyakorolni a demokratikus sajtó funkcióit” – mondta a sajtótájékoztatón Zakariás Zoltán. „Nem lehet indok vagy mentség, hogy létezik már ilyen Székelyudvarhelyen. Egy kft. a piaci törvények szerint működik, az előirányzott 300 ezer lejes kezdőtőke megszavazása mellett sem az MPP, sem mi, az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselői nem láttunk egy stratégiai tervet, amelyből kiderülne, hogy az Udvarhelyi Média kft. által létrehozandó újság miként lesz jövedelmező, és nem válik egy újabb közpénztemetővé” – fogalmazott a néppárti frakcióvezető. Hangsúlyozta, ha a kezdőtőke összegét nem különítik el a kft. számára, el lehetett volna kerülni a helyi adók idei emelését.

„Nincs szükség Udvarhelyen egy olyan sajtóorgánumra, amelyben a polgármester magát fényezi” – jelentette ki Gálfi Árpád. Az MPP-s frakcióvezető szerint pártja azt is sérelmezi, hogy ha a polgármester egy vállalkozást szeretne létrehozni az önkormányzat tulajdonában, akkor kétharmados többségű döntésre lett volna szükség, hiszen vagyoni kérdésről van szó. Ezért vonultak ki tiltakozásképpen a néppárti tanácsosokkal együtt a szóban forgó tanácsülésről a szavazás előtt. „Nem akadékoskodni akarunk, de úgy látjuk, hogy Udvarhelyen nincs szükség még egy napilapra” – mondta Gálfi.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria