Home » Hírek » Erdély » Néppárti megyei képviselő egy Hargita megyei intézmény vezetőtanácsában

Néppárti megyei képviselő egy Hargita megyei intézmény vezetőtanácsában

2014. 3. 3.
Megosztás:

Néppárti megyei képviselő egy Hargita megyei intézmény vezetőtanácsábanA Gyergyószárhegyi Alkotóközpont vezetőtanácsának összetétele szakemberekből, illetve egy RMDSZ-es és egy néppárti megyei tanácsosból tevődik össze. Néppárti megyei önkormányzati képviselőt – Danguly Ervin személyében – először választottak a Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézmény vezetőtanácsába.

Február végén tartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa, amelyen a megyei tanács fennhatósága alá tartozó intézmény vezetőtanácsának megválasztása mellett, elfogadták a Gyergyószárhegyi Alkotóközpont új organigrammáját is, amelynek hét tagú vezetőtanácsába került Danguly Ervin, gyergyószéki néppárti képviselő. A szavazáson egyöntetűen fogadták el jelölését.

A jelenlegi megyei önkormányzati testület működésében első alkalommal fordul elő, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt egyik képviselőjét a megye alárendeltségébe tartozó intézmény vezetőtanácsába delegálják. „Ez annak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban a Néppárt képviselői következetesen számon kérték a megyei tanács vezetésén a pártarányos képviseletet” – fogalmazott Danguly Ervin. Elmondta, a Gyergyószárhegyi Alkotóközpontnak mindig volt vezetőtanácsa, amelyben a szakemberek és egy RMDSZ-es képviselő mellett, most az ellenzék is kapott egy helyet, melyre őt delegálták, mivel jól ismeri a kastély helyzetét, és többször is felszólalt az ügyben. Danguly megjegyezte: célja, hogy az intézmény sorsa jó irányba változzon, az új vezetés tudjon megegyezni a tulajdonosokkal, az általuk elvárt szabályokat betartva.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria