Home » Hírek » Erdély » Néppárti politikusok szavaztak Kolozsváron

Néppárti politikusok szavaztak Kolozsváron

2014. 3. 24.
Megosztás:

Magyar és román újságírók jelenlétében nyújtotta be szavazatát hétfőn Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének elnöke, Szász Péter, a kolozsvári városi szervezet elnöke, Ilyés Szilárd, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezetének elnöke, valamint Sándor Eszter, a Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta országos alelnöke.

Néppárti politikusok szavaztak Kolozsváron

Soós Sándor, Sándor Eszter

Soós Sándor a magyar újságíróknak, Szász Péter pedig a román média képviselőinek mutatta meg, mit tartalmaz a szavazási levélcsomag, majd kitöltötték az azonosító nyilatkozatot, szavaztak, végül a levélgyűjtőbe dobták a voksukat tartalmazó borítékot.

Néppárti politikusok szavaztak Kolozsváron

Szász Péter a szavazólapot mutatja az újságíróknak

Soós elmondta, a magyar országgyűlési választásra március 24-től április 6-ig szavazhatnak a regisztrált magyar állampolgárok. A szavazatok átadhatók a magyar külképviseleteken, vagy feladhatók postán is. A Kolozs megyei Néppárt elnöke hangsúlyozta: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Demokrácia-központjai és a magyar egyházak segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében, valamint a szavazatot tartalmazó levél visszajuttatásában. Az is elhangzott, hogy Erdélyből mintegy 130 ezer magyar állampolgár regisztrált a választásra, ebből közel 100 ezer az EMNT és a Néppárt segítségével.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria