Home » Hírek » Erdély » Nincs tömeges kilépés a Néppártból Háromszéken

Nincs tömeges kilépés a Néppártból Háromszéken

2014. 1. 22.
Megosztás:

Kilépett az Erdélyi Magyar Néppártból és az RMDSZ-hez csatlakozott Váncsa Jenő. A vállalkozó közleménye azonban több valótlanságot is tartalmaz – állította sajtóértekezletén Benedek Erika, a Néppárt megbízott Kovászna megyei elnöke, és Papp Előd, a párt székelyföldi területi elnöke.

Nincs tömeges kilépés a Néppártból Háromszéken

Papp Előd és Benedek Erika (fotó: szekelyhon.ro)

„Váncsa Jenőtől semmilyen írásos, hivatalos értesítést nem kaptunk. Egyelőre telefonon erősítette meg, hogy nem kíván tovább a Néppártban tevékenykedni és ezt a döntését mi tiszteletben tartjuk” – mondta Benedek Erika. A megyei elnök a Nemes Előd tevékenységét a párt irányvonalától eltérőnek nevezte, és bejelentette, hogy a megyei vezetés megvonta tőle a politikai bizalmat, és visszahívta minden olyan funkcióból, amelyet az Néppárt segítségével nyert el.

Benedek ugyanakkor cáfolta, hogy Berde Rozália és Vancea Lajos, a Néppárt gidófalvi és sepsiköröspataki tanácsosai kiléptek volna a pártból, és Rokohl-Jakabos Janka, a párt egyik háromszéki alapítója sem tett ilyet. Rokohl-Jakabos egyébként közleményben maga is cáfolta az állítólagos kilépésével kapcsolatos híresztelést.

Papp Előd azt mondta: a „külső bomlasztási kísérletek” következtében a párt nem gyengül, hanem erősödik. „A Néppárt bizonyos keresztény értékek: a becsület, a tisztesség mentén politizál az autonómia érdekében. Akinek nem tetszik ez az irányvonal, az elmehet. Lehet, hogy kevesebben maradunk, de erősebbek leszünk” – szögezte le a székelyföldi elnök.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria