Home » Hírek » Székelyföld » Nyílt levél a romániai magyar választóknak

Nyílt levél a romániai magyar választóknak

2016. 6. 2.
Megosztás:

Választás előtt áll a romániai magyarság. Omladozni kezdtek a falak, amik eddig elválasztották az embereket. Szerintünk pártállástól, társadalmi helyzettől függetlenül, széles körű egyetértés van abban, hogy más irányra van szükség, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább. Vannak még, akik vonakodnak ettől az egyetértéstől. Ezt a párthűséggel, valamint az óvatossággal magyarázzuk.

A változásnál több kell: sikerre van szükségünk. Sikert pedig csak az érhet el, aki belefog a dolgokba, és igent mond. Úgy véljük, hogy a siker és a jövő összetartozik. Aki június 5-én a Néppártra szavaz, az a tudásra, a felelős érdekképviseletre mond igent. Aki viszont nem a Néppártra voksol, az a beletörődésre szavaz, és felhatalmazza az RMDSZ-t, hogy folytassa eddigi tevékenységét. Továbbra is olyan incidenseknek leszünk tanúi, amik rossz fényt vetnek minden erdélyi magyar társunkra, és kellemetlen érzéseket váltanak ki a magyarság soraiban.

Ellenfeleink szeretik azt mondani rólunk, hogy nem világos, hogy mit fogunk tenni abban az esetben, ha megkapjuk az emberek bizalmát. Először is azt fogjuk javasolni, hogy nézzenek körül, mert a városokban, a falvakban, ahol az elmúlt négy esztendőben jelen voltunk, már ezt megmutattuk. Továbbra is a legjobb tudásunk szerint, becsülettel fogjuk szolgálni az embereket.

Komoly munka vár ránk a választások után.

Egy olyan közösséggel kell majd szembenéznünk, egy olyan közösségnek kell majd jövőt ígérnünk és megvalósítanunk, amely közösséget kifosztották, és most az identitásuktól, anyanyelvük használatától és szabadságuktól is megfosztanák.

Kérem, június 5-e legyen egy családi nap! Június 5-én összefogásra van szükség, de nemcsak a politikai erők összefogására, hanem a családtagok közötti összefogásra is, hogy részt akarjanak venni a döntésben.

Június 5-én szenteljenek egy órát a közös magyar ügyre!

Bereczki Ferenc,

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria