Home » Hírek » Erdély » Papp: a legalkalmasabb jelölt Tőkés László

Papp: a legalkalmasabb jelölt Tőkés László

2014. 2. 11.
Megosztás:

Tőkés László európai parlamenti képviselő-jelöltségéről, valamint a március 10-én tartandó Székely Szabadság Napjáról beszélt kedden csíkszeredai sajtótájékoztatóján Papp Előd, az Erdélyi Magyar Néppárt Székelyföldért felelős alelnöke.

A Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közös álláspontját tolmácsolva Papp nyomatékosította, hogy a két szervezet európai parlamenti képviselő-jelöltje Tőkés László, mert azt szeretnék, hogy európai képviselői munkáját folytassa, hisz arra a feladatra őt tartják a legalkalmasabbnak. A jelölés formája még nyitott, szóba került a függetlenként, vagy a Néppárt színeiben való indulás, egy esetleges koalíciós listán történő szereplés, de más listán való indulás is lehetséges – vázolta az alelnök. Megjegyezte: a döntést Tőkés László fogja meghozni, elhatározását pedig a Néppárt február 22-én, Székelyudvarhelyen tartandó választmányi ülésén fogja közölni.

Papp: a legalkalmasabb jelölt Tőkés László

Papp Előd a Székely Szabadság Napjával kapcsolatban kijelentette, hogy a Néppárt minden eszközével támogatja a rendezvényt, és mindenkit arra biztat, hogy vegyen rajta részt, még akkor is, ha hétfőre esik. Az engedélyek remélhetőleg meglesznek, amennyiben mégsem, akkor egy nagyobb méretű flashmobbá alakul át a rendezvény, de remélhetőleg nem utasítják el, mert az barátságtalan gesztus lenne.

Az RMDSZ autonómiatörvény-tervezete kapcsán Papp – aki több autonómiatervezet kidolgozásában is részt vett az elmúlt időszakban – kérdéseket fogalmazott meg, miszerint együttműködik-e a szövetség a többi erdélyi magyar szervezettel ebben a kérdésben, valamint van-e összefüggés az EP-választás kampánya és a tervezet májusra tervezett benyújtása között.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria