Home » Hírek » Országos » Pécsi konferencián a MINTA és a MIT képviselői

Pécsi konferencián a MINTA és a MIT képviselői

2015. 11. 10.
Megosztás:

A Baranya megyei Fidelitas szervezésében tartottak ifjúsági konferenciát Pécsett. Az eseményen Kolozsvárról részt vettek a MINTA, valamint a Magyar Ifjúsági Tanács és tagszervezeteinek képviselői is. A Néppárt ifjúsági szervezetét Sándor Eszter alelnök, a Magyar Ifjúsági Tanácsot pedig Fancsali Barna, a szervezet elnöke képviselte.

A múlt hétvégén Erdély több városából, a Vajdaságból és Kárpátaljáról is érkeztek érdeklődő fiatalok és civil-ifjúsági vezetők Pécsre, hogy a kapcsolatépítésen túl az együttműködés konkrét lehetőségeit is felvázolják, valamint áttekintsék a rendelkezésükre álló pályázati lehetőségeket.

Szombaton Csizi Péterrel, fideszes országgyűlési képviselővel, találkozhattak a jelenlévők, valamint alkalmuk nyílt a beszélgetésre Bognár Lászlóval, Dr. Müllner Mariannával, Grób Gáborral és Kövesi Máriával is, akik Pécs városi képviselőiként voltak jelen. A politikusok kitértek személyes közéleti karrierjük kezdeteire, a politikai szerepvállalás fontosságára, valamint az ifjúsági szervezetek utánpótlást nevelő munkájának nélkülözhetetlenségére is. Az eseményen jelen volt Vári Attila is, a Pécsi Sport Nonprofit Kft. vezérigazgatója, aki a sportélet fontosságáról, s a fiatalok sport iránti elkötelezettségének elősegítéséről tartott előadást.

A jelenlévő szervezetek képviselői létrehoztak egy olyan 2016-ra szóló eseménynaptárt, melyen feltüntethetik programjaikat – ezzel is segítve egymás eseményeinek a látogathatóságát –, valamint különböző pályázati lehetőségekről is szót ejtettek. A konferencia végén a jelenlévők elhatározták: hazatérve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar közösséget megsegítsék a kialakult háborús helyzetben, s ezért különböző adománygyűjtő akciókba kezdenek.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria