Home » Hírek » Erdély » Pornóbotrány: válaszok helyett ismét csak sárdobálást kaptunk

Pornóbotrány: válaszok helyett ismét csak sárdobálást kaptunk

2014. 3. 25.
Megosztás:

Pornóbotrány: válaszok helyett ismét csak sárdobálást kaptunkMárcius 20-i közleményünkben egyértelmű kérdéseket intéztünk az RMDSZ Bihar megyei vezetőihez, konkrét válaszok helyett azonban ismét csak rágalmakat és légből kapott vádakat kaptunk. Mint ahogyan konkrét válaszok nélkül maradtunk az elhíresült Ady-központ felépítésére szánt 1,1 millió euróból hiányzó 800 ezer euró sorsát, vagy az egyéb kétes ügyeket illetően is. Pedig a Szövetség érdeke is azt kívánná meg, hogy tisztázza magát erdélyi magyar közösségünk előtt, jelen esetben a pornóbotrány kapcsán.

Úgy tűnik tehát, hogy a felelős- és következménynélküliség továbbra is általános jellemzője a tulipános érdekképviseletnek, annyi változott csupán, hogy korrupciós botrányaik sorát immár pornóbotrány is gyarapítja.

Volt honnan eltanulni, hogy politizálás címszó alatt hogyan nézzék semmibe választóikat, gondoljunk csak arra, hogy elvbarátaik, a Nagyváradra rendszeresen visszajáró MSZP-s politikusok milyen módszerekkel és rágalmakkal támadják a kétharmados többséggel megválasztott Orbán-kormányt. Bizonyára tőlük tanulták a most is alkalmazott kommunikációs gyakorlatot miszerint, ha elfogynak az észérvek és már magyarázhatatlan egy botrány, akkor el kell kezdeni jó hangosan fasisztázni és szélsőségesezni.

Egy valamikor szebb napokat látott, és minden erdélyi magyar számára fontos politikai szervezet agóniájának újabb epizódja ez, mely lassan végleg elsüllyed a korrupció, a politikai prostitúció, a kettős beszéd és a folytonos mellébeszélés mocsarában. Ennek az elharapódzó káosznak és értékek nélküliségnek kézzel fogható tünete a nagyszalontai eset és az a már-már hisztérikus mód, ahogyan reagáltak annak nyilvánosságra kerülésére.

A nagyszalontai MIDESZ-RMDSZ pornóbotrány még egy hasonlóságot tett láthatóvá a tulipános politikai vezetés és magyarországi szocialista szövetségeseik között. Ha valamelyikük lebukik és bajba kerül, többé nem kap védelmet, rögtön elhatárolódnak tőle és védtelen marad. Ez a hálátlan sors, Simon Gábor sorsa lett osztályrésze nem egy korrupciós botrányba keveredett RMDSZ-es politikusnak. Így tagadja most le a tulipános vezetés a botrányba keveredett és a választási kampányban még első számú szövetséges nagyszalontai MIDESZ-t. Legyen ez intő jel mindenkinek, akinek kisebb-nagyobb mértékben van vaj a fején és az RMDSZ szekerét tolja: jegyezzék meg, ha bajba kerülnek, egyedül maradnak!

Végezetül pedig az ügy kapcsán kérjük a bihari RMDSZ-t, fejezzék be a mellébeszélést és megválaszolatlanul maradt kérdéseinkre adjanak végre egyenes válaszokat:

Kérdezzük tehát ismét a Bihar megyei RMDSZ vezetőitől és magától Török László polgármestertől, hogy a helyi MIDESZ elnök által népszerűsített trágárság, pornográfia és deviancia általánosan is az érdekképviselet ifjúságpolitikájának részét képezik-e?

Kérdezzük, hogy vannak-e még felbukkanásra váró pornóbotrányok az RMDSZ-en belül, hiszen jól emlékszünk még Kiss Sándor megyei elnök ügyére, amikor a 2000-es évek elején egy kiskorúakkal forgatott pornófilm-botrány ügyészségi vizsgálatából csak nehezen tudta magát kimosni?

Harmadszor kérdezzük, hogy mennyi közpénzt kapott az elmúlt években a Bihar Megyei Tanács, illetve Nagyszalonta város kasszájából a MIDESZ úgynevezett ifjúsági feladatai ellátására, és ezekből az összegekből fordítottak-e a pornóklipek forgatására?

Végezetül kérdezzük, ezúttal lesz-e felelőse az RMDSZ-en belül az újabb botránynak, vagy szokás szerint ismét eltussolják az ügyet?

az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria