Home » Hírek » Erdély » Regisztrációról, honosításról Hidvéghi Balázzsal

Regisztrációról, honosításról Hidvéghi Balázzsal

2014. 2. 3.
Megosztás:

Hidvéghi Balázs fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, a Külügyi Bizottság tagja az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei vezetőivel a honosításról és a választási regisztrációról egyeztetett.

Regisztrációról, honosításról Hidvéghi Balázzsal

A Klastrom utca 40. szám alatti marosvásárhelyi honosítási irodában tartott találkozón elhangzott: történelmi lehetőség a külhoni magyarság számára, hogy több mint száz év után részt vehetnek a magyarországi országgyűlési választásokon. „Az egymásért viselt kölcsönös felelősség, az összetartozás azt jelenti, hogy a külhoni, a Maros megyei, a marosvásárhelyi, a székelyföldi magyarok számíthatnak Magyarországra, és Magyarország számít rájuk, például úgy, hogy részt vesznek a választásokon. Ez akkor lehet sikeres, ha ebben a folyamatban minden magyar politikai erő, civil szervezet és egyház közreműködik, mert ez össznemzeti ügy, amely összekapcsol minket” – fogalmazott Hidvéghi Balázs a Portik Vilmos megyei Néppárt-elnökkel és Kirsch Attila honosítási iroda-vezetővel folytatott beszélgetésen. Hozzátette, meggyőződése, hogy a helyi közösségnek is érdeke részt venni a választásokon, mert ez erősíti a helyi közösséget, és Maros megyében, Marosvásárhelyen különösen fontos, hogy a magyarság erőt és szervezettséget mutasson.

Elhangzott, a szavazati jog minden külhoni magyar állampolgárt megillet, de ahhoz, hogy ezt a jogukat gyakorolni tudják, ahhoz regisztrálni kell. Ezt március 22-ig tehetik meg.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria