Home » Hírek » Országos » Regisztrációs hetet tartanak Kovásznán

Regisztrációs hetet tartanak Kovásznán

2018. 2. 28.
Megosztás:

Regisztrációs hetet tartanak Kovásznán március 5–9. között az EMNT Demokráciaközpontban (Nagy út /Stefan cel Mare 77. szám). A kovásznai magyar állampolgárok a regisztrációs hét során hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között vehetik igénybe az iroda szolgáltatásait.

Regisztrációs hetet tartanak Kovásznán

A magyarországi országgyűlési választások és a regisztrációs időszak végének közeledtével az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, a hátralévő három hétben terepen, telefonon és irodai munka révén nyújt segítséget a magyar állampolgárok regisztrációjában. Ennek megfelelően a kovásznai EMNT Demokráciaközpont is minden hétköznap 9 és 17 óra között várja a regisztrálni kívánó magyar állampolgárokat, ugyanakkor az iroda továbbra is segítséget nyújt a honosítási, anyakönyveztetési ügyintézésben, valamint a Köldökzsinór Programhoz kapcsolódó támogatási kérelmek kitöltésében. A regisztrációs hét során az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kovásznai önkéntesei házról-házra járnak, felkeresve azokat a személyeket, akik nem jutnak el az irodába, hogy kérvényezzék regisztrációjukat vagy adataik esetleges módosulását bejelentsék.

Kolcza István, a Néppárt sepsiszéki elnöke elmondta: „Fontos számunkra, hogy mindenkinek segítsünk részt venni a magyarországi választásokon, így az elkövetkező hétben arra biztatunk mindenkit, hogy regisztráljon és éljen szavazati jogával.”

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria