Home » Hírek » Országos » Semjén Zsolttal találkoztak a Néppárt és az EMNT képviselői

Semjén Zsolttal találkoztak a Néppárt és az EMNT képviselői

2015. 7. 29.
Megosztás:

Semjén Zsolttal, Magyarország miniszterelnök-helyettesével találkozott Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Toró T. Tibor, alelnök, a párt stratégiai bizottságának elnöke és Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke.

A szombat délutáni találkozó résztvevői áttekintették a nemzetpolitikai prioritásokat, valamint a könnyített honosítási eljárást koordináló Demokrácia Központok helyzetét, s az ezekhez kapcsolódó új feladatokat. A Néppárt és EMNT vezetői tájékoztatták a miniszterelnök-helyettest az erdélyi belpolitika aktualitásairól, külön figyelmet fordítva a nemrég elfogadott romániai választási- és párttörvényre.

A jövő évi önkormányzati választások kapcsán Szilágyi Zsolt elmondta: a Néppárt országos szinten nem köt szövetséget más pártokkal, viszont helyi szinten támogatják a magyar pártok együttműködését annak érdekében, hogy még erősebb magyar érdekképviselet jöhessen létre az önkormányzatokban. Toró T. Tibor beszámolt az önkormányzati választásokra való felkészülésről, majd hozzátette: a közös szervezéssel lebonyolításra kerülő marosvásárhelyi előválasztás mozgósító erejű lehet, s az azon eredményesen szereplő magyar jelölt jó eséllyel indulhat a 2016-os voksoláson.

A Néppárt és az EMNT vezetői – szervezői minőségükben – egyetértettek Semjén Zsolttal abban, hogy a 26. Bálványos Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sikeresnek bizonyult, és jó lehetőséget biztosított a főbb nemzetpolitikai kérdések megvitatására. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria