Home » Hírek » Székelyföld » Sepsiszéki körúton a Néppárt elnöke

Sepsiszéki körúton a Néppárt elnöke

2016. 5. 13.
Megosztás:

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, a helyhatósági választásokat megelőzően, sepsiszéki kampánykörúton vett részt. A politikus több helyszínen is tartott lakossági fórumot, valamint a helyiekkel egyeztetve tájékozódott a régió problémáiról. A körúton Szilágyi találkozott Szakács Zoltánnal és Fazakas Péterrel, a Néppárt megyei tanácsos-jelöltjeivel, Kolcza István és Giráncsi Mónika sepsiszentgyörgyi tanácsos-jelöltekkel, valamint Kocsis Csaba árkosi polgármesterjelölttel is.

Sepsiszéki körúton a Néppárt elnöke

Málnásfürdőn a helyi turizmus problémáiról egyeztettek, míg Málnáson a közbirtokosság elnöke ismertette a szerveződés nehézségeit. Ugyanakkor elhangzott az is, hogy Sepsiszentgyörgyön megalakult az Erdélyi Magyar Szövetségi Egyesület, mely a kisgazdák fejlődéséhez nyújt szakmai támogatást.

Gidófalván Szabó Ferenc, a Néppárt helyi elnöke és Fazakas Vilmos tanácsos-jelölt ismertették választási programjukat, Kőröspatakon pedig Ioachim Silviu polgármester fogadta Szilágyi Zsoltot, majd ezt követően megtekintették a helyi bányát, mely 2014-es rehabilitálása óta nem került vissza a falu tulajdonába.

Sepsiszéki körúton a Néppárt elnöke

Kálnokon Kis Károllyal, a Néppárt helyi elnökével folytatott megbeszélést Szilágyi Zsolt. Kis ismertette elképzeléseit fafeldolgozó üzemének további fejlesztéséről, s az ebből származó munkahelyteremtés szükségességéről.

Kovásznán Deák Erika-Kinga polgármesterjelölt a könnyített honosítási eljárás fontosságáról és népszerűsítéséről beszélt, míg Gelencén a helyi tanácsos-jelöltek ismertették a település főbb problémáit. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria