Home » Hírek » Székelyföld » Sepsiszentgyörgy: a Néppárt kiáll az adóövezeti besorolás módosító tervezete és a Kós Károly Szakképző Líceum mellett

Sepsiszentgyörgy: a Néppárt kiáll az adóövezeti besorolás módosító tervezete és a Kós Károly Szakképző Líceum mellett

2017. 9. 6.
Megosztás:

Sajtótájékoztatón számoltak be az elmúlt időszak önkormányzati eseményeiről Kolcza István és Bálint József, a Néppárt sepsiszentgyörgyi tanácsosai.

A néppárti önkormányzati képviselők ez év májusában az utcák adóövezeti besorolásáról nyújtottak be módosító tervezetet, amely tartalmazta a polgárok javaslatait és az infrastruktúra mértékéhez igazított adóövezeti besorolást is. A tervezet célja, hogy az utcák állapotához mérten legyen megállapítva az adózás mértéke. Az ügy kapcsán szeptember 4-én, hétfőn, közmeghallgatásra került sor, ahol közel 30 panasztevő jelent meg, ezt követően pedig napirendre kerülhet a probléma megoldása. A politikusok elmondták: az ügy következő lépéseként az urbanisztikai bizottság ülésén is ismertetni fogják a módosító javaslatot.

Kiállnak az iskola mellett

Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi tanács 2017 januárjában a Kós Károly Szakképző Líceum jogi önállóágának megszüntetéséről döntött. A tanács a Puskás Tivadar Szakközépiskolával kívánta összevonni az említett intézményt. A Néppárt a diákok és a tanárok érdekeit szem előtt tartva nyújtott be keresetet márciusban, és kérte az önkormányzati határozat megsemmisítését. „Az iskola önállóságával kapcsolatos pert kiemelten fontosnak tartjuk és kiállunk az intézmény mellett. Az üggyel kapcsolatos alapfokú tárgyalás szeptember 5-én kezdődött meg, amely során a tanúk meghallgatása volt napirenden. Többségük megjelent a tárgyaláson, azonban a per iratai nem kerültek vissza a sepsiszentgyörgyi bíróságra, így a meghallgatás szeptember 21-re tevődött át” – mondta Bálint József. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria