Home » Hírek » Erdély » Sepsiszentgyörgyi látogatáson a magyar nagykövet

Sepsiszentgyörgyi látogatáson a magyar nagykövet

2014. 1. 17.
Megosztás:

Sepsiszentgyörgyön találkozott csütörtökön az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) háromszéki vezetőivel Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete. A diplomatát elkísérte Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul is.

A vendégeket az EMNT székházában fogadta Sánta Imre, az EMNT sepsiszéki elnöke, Benedek Erika, a Néppárt Kovászna megyei szervezetének elnöke, Ferencz Attila, a Néppárt regisztrációs biztosa, Balázs Attila, a Néppárt kézdivásárhelyi szervezetének elnöke, Szép Béla, az erdővidáki szervezet elnöke, valamint Bedő Zoltán és Szakács Zoltán, a Néppárt megyei tanácsosai.

Sepsiszentgyörgyi látogatáson a magyar nagykövet

A magyar diplomaták nagyra értékelték és megköszönték az EMNT eddigi munkáját, amely három éve stratégiai partner a kedvezményes honosításban.

„Eddig segítettünk az állampolgárság megszerzésében, most segítünk a regisztrációban. Nagy erőket mozgósítottunk, mivel tudatában vagyunk felelősségünknek és ennek megfelelően állunk hozzá a regisztrációs folyamathoz” – szögezte le Sánta Imre.

Benedek Erika arról beszélt, hogy a Néppárt partner ebben a munkában, önkénteseik bekapcsolódtak ebbe a folyamatba, és nagyon jó munkát végeznek városon és falvakban egyaránt, mivel folyamatosan duzzad a regisztráltak száma.

A találkozón szó esett még az európai parlamenti választásokról, amelyek kapcsán az erdélyi magyar politikai erők összefogására lenne szükség, valamint az autonómiatörekvésekről, amelyek tekintetében elhangzott: folytatni kell a megmozdulásokat.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria