Home » Hírek » Országos » Szavazzunk az autonómiára!

Szavazzunk az autonómiára!

2019. 11. 20.
Megosztás:

A romániai államfőválasztás második fordulójában két olyan jelölt közül választhat az erdélyi magyarság, akiknek lett volna idejük bizonyítani. Megmutathatták volna, hogy számukra az ország minden polgára fontos, és elismerik az erdélyi magyar nemzeti közösség jogait. Sajnos ennek az ellenkezőjét kellett megtapasztalnunk, az elmúlt években óriási méreteket öltött a magyarellenesség, és egyik fél sem kínál garanciát arra, hogy ezt az állapotot meg szeretné szüntetni.

Továbbra is vannak magyar politikai foglyok, közösségi javainkat nem szolgáltatták vissza, sőt mi több, a visszaállamosítást is beindítanák, az orvosi egyetemet beolvasztották, iskoláink folyamatos támadás alatt állnak, hősi halottjainkat sírjukban sem hagyják nyugodni, az uniós és NATO-csatlakozás által az országra „kényszerített” jogainkat sem tartják tiszteletben, és nagyon messze állunk még attól, hogy valós párbeszéd induljon el közösségünk túlélését biztosító intézményes garanciákról, úgymint a területi és kulturális autonómiáról.

Úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje annak, hogy komolyabban üzenjünk a román politikának: ilyen körülmények között nincs támogatás, nincs együttműködés. Üzenjük meg, hogy ha eddig kaptak is az érdekképviselet részéről biankó csekket, a választóink részéről már nem számíthatnak rá.

Ennek érdekében nem elégséges a távolmaradással üzennünk. Ez a vasárnap remek alkalom annak kimutatására, hogy jogaink érdekében még egy számunkra ennyire érdektelen választáskor is értékessé tudjuk tenni a szavazatainkat.

Ezért az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei szervezete arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy az államfőválasztás második fordulóján vegyenek részt, írják rá a szavazólapra, hogy AUTONÓMIA, és a pecsétet nyomják rá. Ez a céltudatos voksolás figyelmeztetés, tiltakozás és egyben a népakarat felmutatása kell legyen.

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöksége

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria