Home » Hírek » Országos » Szilágyi: "A kommunizmus és a fasizmus bűntetteit egyenlő mércével kell kezelni!"

Szilágyi: "A kommunizmus és a fasizmus bűntetteit egyenlő mércével kell kezelni!"

2017. 2. 27.
Megosztás:

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöke rövid szónoklatában emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól a Tőkés László európai parlamenti irodája és a Magyar Polgári Egyesület által szervezett emlékrendezvényen.

Szilágyi:

Romániában a Traian Basescu által életre hívott és Vladimir Tismaneanu által vezetett elnöki bizottság gyilkos rendszernek minősítette a kommunizmust, mint ahogy megtették ezt politikai nyilatkozatokban a nyugati nagyhatalmak és a közép-kelet-európai államok is, viszont a rezsim gyilkosait a magát demokratikusnak nevező világ azóta sem bűntette meg – hívta föl a jelenlévők figyelmét Szilágyi Zsolt.

Németországgal ellentétben, ahol a Nürnbergi bíróság létrehozása után a németek kinyilvánították, nem akarják a demokráciát a Harmadik Birodalom tisztjeivel építeni, Romániában és más közép-kelet-európai országokban az a különös helyzet állt elő, hogy a kommunizmus gyilkosai gazdag kapitalistaként, a nyugat kereskedelmi partnereiként élik büntetlenül és jólétben az életüket. Az emberek szenvedésein és holttestein keresztül, az igazság megtagadásával nem lehet demokráciát építeni – hangsúlyozta a Néppárt országos elnöke. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria