Home » Hírek » Országos » Szilágyi: „Következmények nélkül marad Márton Árpád kijelentése?”

Szilágyi: „Következmények nélkül marad Márton Árpád kijelentése?”

2017. 12. 8.
Megosztás:

Mint ismeretes, Márton Árpád RMDSZ-es képviselő az igazságszolgáltatást érintő jogszabály-módosítások ellen tüntetőket a bányászjárás agresszoraihoz hasonlította, ezzel megsértve számtalan józanul gondolkodó, a valódi demokráciáért küzdő állampolgárt.

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke az eset kapcsán kijelentette: a jelenlegi tüntetőket az 1990-es bukaresti bányászokhoz hasonlítani durva sértés és a politikai realitásérzék teljes hiányáról árulkodik. „Nem meglepő Márton Árpád megnyilatkozása, hiszen ez történik, ha valaki úgy érzi: már évek óta hatalmi pozícióban van, és nem is mozdíthatja ki onnan semmi. Nekem volt <<szerencsém>> ott lenni a rendszerváltás hajnalán Bukarestben, és megtapasztani mindazt, amit a bányászjárás jelentett. Zsigmond Lászlóval együtt, talán csak a szerencsének köszönhetjük, hogy a bányászoktól kapott verésnek nem voltak súlyosabb következményei” – mondta a Néppárt elnöke. Szilágyi Zsolt hozzátette: nem Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek kellene bocsánatot kérnie Márton Árpád helyett, hanem azt magának a képviselőnek kellene megtennie. „Kelemen Hunor jól érzi: vannak az RMDSZ-en belül vállalhatatlan politikusok. Az a tény, hogy a pártelnök elhatárolódott saját kollégájától, elég beszédes. A kérdés csak az: marad-e minden a régiben, tehát folytatódik-e a következménynélküliség?” – tette fel a kérdést a Néppárt elnöke.

Megjegyzendő: az Erdélyi Magyar Néppárt már tavaly januárban tiltakozását fejezte ki Márton Árpád egy nyilatkozata miatt, aki akkor kijelentette: elfogadhatónak tartja a közkegyelem-tervezetet, mely ellen Románia-szerte tízezrek vonultak utcára, hangot adva nemtetszésüknek. A Néppárt elnöksége akkor kijelentette: a Bukarestben és Erdély számos városában utcára vonult tüntetőket támogatásukról biztosítják, és remélik, hogy a civil kurázsi is hozzájárul ahhoz, hogy a szégyenteljes közkegyelem-tervezet ne valósulhasson meg.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria