Home » Hírek » Székelyföld » Szilágyi Marosvásárhelyen: „Az emberek változást akarnak!”

Szilágyi Marosvásárhelyen: „Az emberek változást akarnak!”

2016. 5. 18.
Megosztás:

„Ahogy az Európai Unió számára sem lehet megoldás a migráció fenntartása, úgy az erdélyi magyarságnak sem lehet megoldás a kivándorlás. Számunkra ez a legnagyobb probléma” – mondta Tőkés László Marosvásárhelyen. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint olyan viszonyokat kell teremteni, amelyek lehetővé teszik az itthon maradást, és ez is képezi a jelenlegi helyhatósági választások célját: elérni, hogy érdemes legyen itthon maradni. „A demográfiai válság számunkra létkérdés, és nem akarjuk a kivándorlással súlyosbítani” – fogalmazott a Néppárt védnöke.

Szilágyi Marosvásárhelyen: „Az emberek változást akarnak!”

„A rendszerváltás után nagy volt a politika mozgósító ereje Romániában, és akkor még hittek az emberek választott vezetőikben. Azóta viszont évről-évre csökken a választókedv. Sajnos az RMDSZ, a román parlamenti pártokkal együtt, élen járt e folyamat beindításában. A Néppárt, az egyetlen hiteles pártként, azért dolgozik, hogy ismét mobilizálja a választókat” – hangsúlyozta Tőkés László, majd hozzátette: „Az RMDSZ még mindig csak pártérdekben tud gondolkodni, és nem ismerték fel a lehetőségét annak, hogy Marosvásárhelynek újra magyar polgármestere lehet. Minden jó ügy politikai opportunizmussá válik az RMDSZ részéről” – fogalmazott.

„Nem véletlen, hogy az EMNT és a Néppárt ugyanazon az értékplatformon van, hiszen hosszú múltra tekint vissza a két szervezet partnersége” - mondta Szilágyi Zsolt. A Néppárt elnöke az eddigi kampánykörutak tapasztalatai alapján kijelentette: az emberek mindenhol szeretettel fogadták a párt jelöltjeit, s ezt is azt mutatja, hogy a választók változást akarnak. A pártelnök a hasznos szavazat elve alapján arra kérte a Maros megyei és marosvásárhelyi szavazópolgárokat, hogy a Néppártra voksoljanak, mert csak így lehet erős és teljes közösségi képviselete a magyarságnak.

Bereczki Ferenc, a Néppárt Maros megyei elnöke a választásokon való hangsúlyos magyar részvételre hívta fel a figyelmet, hiszen hiába megegyező a megyében a magyarság és a románság aránya, ha a román választók többen mennek el szavazni. „Azért harcolunk, hogy a kiábrándult embereket magunk mellé állítsuk” – fogalmazott. Megjegyezte: a választások után azt kell megnézni, hogy kikkel lehet együtt dolgozni, hogyan áll a megyei és a városi költségvetés, milyen aktuális beruházások folynak, mert csak utána kezdődhet az a munka, amellyel a jövőt fel lehet építeni. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria