Home » Hírek » Székelyföld » Szilágyi Zsolt: „A Néppárt változtatni tud a jelenlegi helyzeten!”

Szilágyi Zsolt: „A Néppárt változtatni tud a jelenlegi helyzeten!”

2016. 5. 19.
Megosztás:

A Néppárt legnagyobb ellenfele az önkormányzati választásokon a közöny, a félelem és a nemtörődömség – mondta Szilágyi Zsolt a Néppárt marosvásárhelyi szervezete által rendezett lakossági fórumon, amelyet Kozsik József színművész és tanácsosjelölt, valamint dr. Pálosi Csaba, a Néppárt marosvásárhelyi jelöltlistájának vezetője nyitott meg.

Szilágyi Zsolt: „A Néppárt változtatni tud a jelenlegi helyzeten!”

A politikus hangsúlyozta: a párt nem egy cél, hanem eszköz, amivel változtatni lehet a jelenlegi helyzeten és vezetőségen. Hozzátette:Marosvásárhely különleges helyzetben van, hisz összefogás született Soós Zoltán támogatásában.

A találkozón jelen volt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, aki szerint olyan hitre és olyan mozgósító erőre lenne szükség a politikában, mint amilyen a csíksomlyói zarándoklatnál tapasztalható.„Ha az RMDSZ vezérkarát nézem, akkor visszasírhatjuk Kolcsár Sándor tisztaságát és szellemiségét” – fogalmazott Tőkés, arra utalva, hogy a jelenlegi RMDSZ-vezetőket leginkább neptuni csapatként lehet jellemezni. „Elvtelen alkut kötöttek a román hatalommal és euro-konform módon egyengették a román hatalmi érdekek érvényesülését, és ennek fejébe beáldozták a magyar nemzeti érdekeket”- tette hozzá az EMNT elnöke.A marosvásárhelyi közös lista kapcsán Tőkés elmondta: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a pártegységet tartotta szem előtt, nem akart nyitni a nemzeti egység irányába.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria