Home » Hírek » Országos » Szilágyi Zsolt az EFA küldöttgyűlésén

Szilágyi Zsolt az EFA küldöttgyűlésén

2015. 4. 16.
Megosztás:

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke részt vesz az Európai Szabad Szövetség (European Free Allinace – EFA) április 16-18. között megszervezésre kerülő küldöttgyűlésén, ahol – többek között – a Néppárt szövetségbe való felvételéről is döntenek majd. A németországi Bautzenben megszervezésre kerülő tanácskozáson jelen lesz Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke is.

A Néppárt elnöke és Eva Bidania Ibargutxi még tavaly októberben jelentették be: a Néppárt kérvényezte felvételét az EFA szervezetébe. Az autonomista politikai erőket tömörítő európai szövetség képviselője akkor elmondta: „Évtizedes együttműködés áll az EFA és a Néppárthoz köthető vezetők mögött. Fontos, hogy a politikai szervezetek szövetségesekre találjanak, és nemzetközi kapcsolatokat építsenek ki, így a Néppárt csatlakozási szándékát örömmel fogadtuk, és a csatlakozási folyamat végén, teljes jogú tagokként gazdagíthatják politikai családunkat.”

A most megszervezésre kerülő küldöttgyűlésen 18 ország közel 150 résztvevőjére számítanak, akik 45 különböző párt és érdekvédelmi szervezet képviseletében lesznek jelen.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria