Home » Hírek » Országos » Szilágyi Zsolt: „Jelenlegi legfontosabb feladatunk a regisztráció”

Szilágyi Zsolt: „Jelenlegi legfontosabb feladatunk a regisztráció”

2017. 7. 21.
Megosztás:

Kárpát-medence a biztos pont! címmel nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésre került sor a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Lőrincz Csaba sátrában. Az Erdélyi Magyar Néppárt részéről Szilágyi Zsolt elnök volt jelen.

„Számunkra a biztos pont az erdélyi magyar népakarat. Székelyföldön népakarat a regisztrálás, népakarat az autonómia, Erdélyben pedig népakarat a nemzet együvé tartozása. Kárpát-medencei pártként azt kell tennünk, amit a nemzet megkíván, s így az előttünk álló jelenlegi legfontosabb feladat a regisztráció ügye és a jövő évi anyaországi parlamenti választásokat megelőző mobilizáció” – kezdte beszédét Szilágyi Zsolt, aki gratulált az Orbán-kormánynak az utóbbi időszak sikereihez, és kérte, hogy a továbbiakban is támogassanak minden olyan irányelvet, amely a gyermekvállalási kedvet és az identitásválasztást erősítheti.

 Szilágyi Zsolt: „Jelenlegi legfontosabb feladatunk a regisztráció”

Szilágyi kihangsúlyozta: minden olyan ügyben, amely az erdélyi magyarok kulturális, vagy területi autonómiáját célozza, hajlandóak együttműködni a romániai magyar pártokkal. A Néppárt elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az autonómia-törekvésekben átlátható célkitűzéseket, stratégiai célokat kell találni az eredményesség érdekében.

Felszólalása végén Szilágyi Zsolt elmondta: „Magunk részéről továbbra is következetesen kívánjuk képviselni az erdélyi magyarságot és az önrendelkezés ügyét. A Néppárt támogatja a Minority SafePack-ről szóló aláírásgyűjtést, amelyet – a Néppárt kezdeményezésére – az európai autonómistákat és regionalistákat tömörítő Európai Szabad Szövetség (EFA) is pártfogol. Egy ilyen kezdeményezés talán megindítja a brüsszeli parlamentben ülőket az európai őshonos közösségek jogainak kodifikálására.” 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria