Home » Hírek » Erdély » Tábla-ügy: a Néppárt üdvözli a kolozsvári bíróság döntését

Tábla-ügy: a Néppárt üdvözli a kolozsvári bíróság döntését

2014. 7. 14.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete üdvözli a városi bíróság döntését, melynek értelmében fel kell tüntetni a település megnevezését magyar nyelven is az erre kijelölt helységnévtáblákon.

A Néppárt régóta követi Landman Gábor, a European Committee Human Right Hungarians Central Europe Alapítvány elnökének tevékenységét, aki ezt megelőzően is ért már el sikereket az erdélyi magyarság nyelvi jogainak érvényesítésében. (Elég csak felidéznünk a tordaszentlászlói rendőrautók kétnyelvű feliratozásának ügyét, ahol Landman szintén pert nyert a hatóságokkal szemben.) A párt kolozsvári szervezete bízik abban, hogy a civil aktivista többi, nyelvjogi ügyben indított pere is sikeresen végződik, ezzel is felhívva a figyelmet a romániai kisebbségek nyelvi jogainak tarthatatlan helyzetére.

Az Erdélyi Magyar Néppárt felszólítja a kolozsvári polgármesteri hivatalt, hogy hajtsák végre a Monica Trofin bíró által hozott ítéletet, és egy valóban európai városhoz illő, a nyelvhasználatban is visszaköszönő, multikulturális város kiépítésén fáradozzanak. Amennyiben a városi költségvetésben nincs elegendő keret a táblák elkészítésére, a Landman Gábor által vezetett alapítvány mellett, a Néppárt kolozsvári szervezete is hozzájárul a költségek fedezéséhez, valamint kész egy esetleges közadakozás megszervezésére is.

 

2014. július 14., Kolozsvár

Szász Péter                                                          

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezetének elnöke


Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria