Home » Hírek » Erdély » Találkozó Kató Bélával és Bálint-Benczédi Ferenccel

Találkozó Kató Bélával és Bálint-Benczédi Ferenccel

2014. 10. 1.
Megosztás:

Kató Béla református és Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspökökkel találkozott Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Szilágyi Zsolt államelnökjelölt. A néppártos tisztségviselők tájékoztatták az egyházi vezetőket Szilágyi Zsolt államelnöki programjáról, valamint kulturális-, oktatásügyi- és egyházpolitikai kérdésekben egyeztettek.

Találkozó Kató Bélával és Bálint Benczédi Ferenccel

Kató Bélával találkozva, Toró T. Tibor és Szilágyi Zsolt gratulált a református egyház azon kezdeményezéséhez, miszerint tanintézményeikben felvállalták a magyar szakoktatás ügyét. A közelgő választásokról beszélve a református püspök elmondta: az a tény, hogy a 14 államelnökjelölt közül kettő magyar, esélyt ad arra, hogy az erdélyi magyarság ügye még hangsúlyosabban jelenjen meg a közbeszédben.

Találkozó Kató Bélával és Bálint Benczédi Ferenccel

A szintén szerda délelőtt lezajlott egyeztetésen, Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök arra hívta fel a Néppárt államelnökjelöltjének figyelmét, hogy mind a mai napig nincs stabil törvényi háttere a felekezeti oktatásnak, így arra kérte Szilágyi Zsoltot, hogy a továbbiakban is álljon ki az egyházak autonómiája, és az egyházi oktatás ügye mellett.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria